Türkiye'deki en yüksek internet hızı ADSL ile 4 megabit sınırındaydı. Şimdi VDSL ile mevcut hız sınırını aşarak 4 megabit rakamını 32 megabite çıkarmak istiyorlar. Bu şu an uygulamaya geçti ama tam olarak aktif halde değil.

VDSL ile dünyada en yüksek hıza ulaşan üçüncü ülke olmuşuz söylenene göre. Tamam hız güzel de şunu bir de ödediğimiz ücret açısından düşünün ve tartışın. Yurt dışındaki arkadaşlarım söylüyor bağlandıkları hızları ve ödedikleri ücretleri..! Ayrıca bir çok sitede dünyadaki ADSL fiyatları yazılmış durumda. İncelenebilir!

Biz bu ülkede yakıta da yüksek paralar ödüyoruz internet erişimine de.. Biz bunu hakediyoruz! Çünkü hep susuyoruz...

"Bugüne Kadarki En İyi Firefox" sloganı ile indirme sayfasında internet kullanıcılarına sunulan yeni firefox bir çok konuda oldukça iddialı. Eee böyle iddialı olması ise bizleri sevindirdi. Sevimli tilkiyi seviyor ve destekliyoruz. Uzun zaman oldu internet explorer kullanmayı bırakalı. Firefox'a alışınca zor oluyor explorer kullanmak.

Firefox güvenlik, görünüm, kullanılabilirlik gibi önemli konularda explorer'un önünde ancak microsoft tekeli yüzünden kullanıcı sayısı konusunda explorer'ın altında kalıyor. İnternet kullanıcılarının bir çoğunun browser kavramından haberi olmadığı için Firefox'tan da haberleri yok normal olarak.

Ama ne olursa olsun gönüllülük esasına dayanan bu tür açık kaynak çalışmalar desteklenmeli diyorum. Biraz ingilizcesi olan herkes Firefox kullanırken yaşadıklarını geliştiricilere ileterek destek olabilir. Bunun dışında hemen her dilde sürümü olan Firefox'u kullanmak hiç de zor değil.

Bu sayfada verilen destekçi listesine bir göz attım ve Türk ismi aradım durdum. Açıkcası çok detaylı incelemedim ama bir Türk adına rastlamadım. Bu beni şaşırtmadı belki ama üzdü doğrusu. Aslında o listeye baktığımda sıradan bir şey gibi her harf aralığında bir kaç Türk görebilmeliydim. Ancak bir tane bile göremeyince üzüldüm. Üretmeyen hatta daha da kötüsü üretemeyen bir toplum olduk.

Herşeyi hazır alıyoruz. Ben kendi adıma birşeyler üretebilmeyi çok isterdim ancak herkesin imkanları doğrultusunda birşeyler yaptığı bir ortamdayız. Ama zehir gibi beyinleri ile bir çok insanımız var yaratıcı fikir sahibi. Neden bizler de artık teknolojik veya düşünsel alanda birşeyler yapmıyoruz. Neden önemli icatlarımız yok. Neden beyin göçü veriyoruz..? Yetsin artık. Sünepe olmak yerine önde olalım her konuda..

Yaz geldi.. Herkes bir yerlerde şimdi. Biraz durumu olan memleketinde dinleniyor, özlem gideriyor. Parası olan tatil hesapları yapıyor veya şu an tatilini yapıyor bir deniz kenarı semtinde. Magazin siteleri revaçta bu aralar. Çünkü ünlüler tatildeler. Gönüllerince eğleniyorlar. Hem ünlü olmak için dizi, tv oyuncusu, sanatçı olmanız gerekmiyor da! Paranızın olması yeterli. Paranız varsa medya sizin hayatınızı bizim evlerimize getiriyor. Ve bizler de izliyoruz. Kim kimi görmüş, kim kimle pişti olmuş.

Ayrıca bu pişti olmak deyimini bizlere kazandıran kişilere ayrıca beddua etmek istiyorum buradan. Magazin haberleriyle dolu günlerimizi onlara borçluyuz. Millet istemese bu haberler olmaz tabi ama ne yaparsın sonuçta zehiri enjekte edenin de bir suçu vardır değil mi?

Zenginler şu aralar olanca güçleriyle harcıyorlar.. Ortadirek vatandaşa lafım yok haliyle ama paraları savuran insanlara kızmamak elde değil. Onların bir gecelik playboyluk veya gece kızı masrafları ile kaç insanımız sokaktan kurtulur, kaç tane aç insan doyar hesaplamak yeterli bu gerçeği görmek için.

Geçim derdi yaşayanlar ise bir ağaç gölgesi bulup serinlemek, en azından yanmamaya çalışıyorlar. Tatil onların neyine? Yaz gelmiş bir çok iş için duraklama sezonu, işsizlik başlamış. Üç kuruş ekmek parası götürmek daha da zorlaşmış. Bu durum ile Antalya'nın, Bodrum'un beş yıldızlı otellerindeki yaşamı, villalarındaki yaşamı kıyaslamak isteyen var mı?

Herşey dahil otellerin lüks ötesi mutfaklarındaki akşam yemeği nerede yoksul vatandaşımızın akşam yemeği seçeneği nerede?

Çok yazık bu ülkeye, çok yazık bu insanlara.. Atatürk'ün ise kemikleri mutlaka sızlıyordur. Halk bu kadar itilip kakılır mı? Bu kadar aciz bırakılır mı? Halk diyorum evet. Diğerleri halk değil mi? Değil tabi..! Onlar halkın üstünde yaşayan elit tabaka.. Onlar insan ama bizler değiliz. Devlet devletliğini bilseydi bu böyle olmazdı tabi. Devlet arpası bol olanı destekliyor. Parası olan daha da kazanıyor. Parası olmayan ise ne yapsın...

Lüks yaşayabilen belki % 5 ama fakirlik çeken en az % 70 diye rahatça söyleyebilirim....

İnternette yer alan yeni haberlerden yola çıkarak yakında flash formatında hazırlanmış ve arama motorlarınca taranamayan site içeriklerinin geliştirmeler ile artık taranabilir hale getirilebileceğini söylebiliriz.

Google, arama işlevini sağlamak amacıyla arama sorgumuz sonucunda bize sonuçlar çağırır. Bu sonuçlar taranan internet sitelerinden getirilir. Örümcekler bilgi toplamak amacıyla bütün hemen hemen bütün siteleri gezer ve indekslerler (index). Ancak bir sitenin tüm sayfalarının indexlenmesi için google standartlarına uyumlu sayfalara sahip olması gerekir.

Mesela dinamik web programlama dilleri (asp, php vb..) ile yazılan sayfalar daha zor indexlenirler. Buna karşılık html dili ile yazılan bir sayfa ise kanının son damlasına kadar taranacaktır. Daha da kötüsü ise flashla hazırlanan sitelerdir. Google flash içeriği taramayı bugüne kadar başaramamıştı. Flash tasarımlar son derece güzel, estetik ve kullanışlı olabilirler ama arama motoru uyumu sözkonusu olunca bir çok site sahibi diğer dilleri tercih etmek zorunda kaldı.

Belki adobe ve google amcalar bu sorunu çözebilirlerse yepyeni bir sayfa açılacak demektir.

Web tasarım ile uğraşanların çok hoşuna gidecek ve daha önemlisi işine yarayabilecek bedava tema kaynakları.. Toplam 40 adet ücretsiz tema sitesi aşağıdadır. Sitelerin hepsini gezme fırsatım olmadı haliyle. Ama işinize yarayacak temalar var.

Free Templates Online
Templates Box
Layout Gala
All Free Templates
Template Navigator
Mashable
Template World
Free Website Templates
Clan Templates
Free CSS Templates
Premium Website Templates
Free CSS Templates
Iron Myers
Open Source Web Templates
TemplateYes
Solucija
Tristar Web Design
Open Designs
Simavera Website Templates
CSS 4 Free
Metamorphozis Design
Dream Template
Styleshout
Snakeye Dreamweaver Web Templates
Open Source Web Design
Themebot
Template Workz
Dotcom Webdesign
Interspire
Nice and Free CSS Templates
Six Shooter Media
Free Layouts
Web Design Company
Open Source Templates
Andreas Viklund
Free CSS
CSSTemps
Zymic
Open Web Design
Free online web template generator

Dün itibariyle meydana gelen gözaltı olayları Türkiye'yi yeni bir kaosa sürükleyebilecek kadar kuvvetli. Cumhuriyet tarihinde ilk defa gerçekleşen emekli bir orgenaralin tutuklanması durumu bir hayli düşündürücü. Bu kadar üst düzey kişilerin tutuklanması akla büyük karışıklıkları getiriyor. Devamında neler olur? Darbe girişimine karşı mı oldu tüm bunlar? Bundan sonra ne olur? Darbe yolunda bir gidiş mi bizimkisi? Bütün bu sorular şimdilik cevapsız kalacak!

Ancak iddianameler açıklandıkça birşeyler netleşecek..

Türkiye'de derin devlet olduğu su götürmez bir gerçek. Yıllardır Türk Milleti üzerinde oynanan oyunları görmemek kör olmaktan öte tam bir koyunluk olacaktır. İnsanı insana kırdıran anlayış bizim ülkemizin yıllarca bir parçası olmuştur ne yazık ki!

Çorum'da, Kahramanmaraş'ta, Sivas'ta, Gazi Mahallesi'nde ve daha bir çok yerde yaşananlar kolay açıklanabilecek olaylar değil..

Bugün Sivas Olaylarının 15. yıldönümü.. Eminim ki ülkemizin sağcı ve solcu aydınları bu tatsız olayı kınıyorlar. Çünkü bu üzücü ve dehşet verici olay insanım diyen herkesi yaralamaktadır.

Umarım bu tarz insanlık dışı hareketler son bulur ve daha şeffaf bir ülke oluruz. Atatürk Türkiyesi aydınlıktır. Bugünkü karanlık Türkiye Atatürk'ten uzaklaşmaktadır..

Tavsiye Siteler

  • Eğitim Forumları
  • Yemek Tarifleri
  • Bilgi Deposu
  • Etkinlik Marketi
  • Hastalıklar