Rapidshare ile bir çok internet kullanıcı henüz tanışamasa da bir çok internet kullanıcı bu popüler dosya paylaşımı sitesini tanıma imkanı buldu. Türkiye'nin yurt dışı çıkış hızından daha yüksek daha kaliteli bağlantısı olan rapidshare sitesi kısıtlamalarına rağmen sunduğu uzun soluklu dosya paylaşım hizmeti ile oldukça popüler..

Türkiye'de dosya paylaşımı için açılan bir çok site bugün internet çöplüğündeki yerini almışken rapidshare bu işi hakkıyla yaptığını bir çok defa kanıtlamış oldu.

Kişiler bu siteye paralı üyelikle dosya yüklerlerse bu dosyanın linki silinmiyor. Ancak ücretsiz olarak dosya yüklenirse belirli kriterlere göre bu dosya bir süre sonra sistem tarafından siliniyor. Aynı şekil paralı üyeler beklemeden dosya indirirken ücretsiz kullanan üyeler bir dosya indirme işleminden sonra belirli bir süre beklemek zorunda.

Rapidshare otomatik indirmelerin önüne geçmek ve ücretli üyeliği özendirmek için güvenlik kodu uygulamasını getirmişti. Şimdi ise güvenlik kodu kaldırılmış. Ancak indirme hızını ücretsiz üyelikler için 50 kb olarak sınırlamışlar. Yani 1024 kb bağlantısı olan bir kullanıcı 100 kb ile dosya indirirken şimdi en fazla 50 kb olarak dosya indirebilecek. Daha doğrusu hızı ne olursa indirebileceği hız 50 kb olacak diyelim.

Bu ciddi bir tepki sebebi olabilir ancak sunduğu hizmetin sürekliliği düşünülünce bir süre sonra bu da kabul edilebilir olacak gibi.. Çünkü rapidshare sitesi kuralları koyacak kadar popüler ve yaygın bir site..

Yıllardır Microsoft teknolojisi ile yoğrulmuş bir bilişim dünyasında yaşadık. Aslında halen bu böyle. Ne kadar altarnatif çıkmış olursa olsun tekelleştirdiği bilişim sektöründe Microsoft devliğini sürdürüyor.

Microsoft ürünlerinin tamamına yakını ücretli. Ancak aynı kalitede veya daha kaliteli olan bir çok alternatif ürün ise ücretsiz sunuluyor kullanıcılara. Özellikle bir çoğu açık kaynak olan bu ürünler tamamen kullanıcı dostu ve maddi çıkar gözetilmeksizin gönüllülük esasıyla geliştiriliyor.

Herşeye rağmen ise Microsoft tekeli kırılamıyor. İnsanlar en çok kullanılanın peşinden gitmeye devam ediyorlar. Microsoft ticari kullanım alanları dışındaki kullanımların üstüne çok gtmiyor. Bu da tekelin devamı için fırsat oluyor.

Ne olursa olsun alternatifleri varken paralı ve tekelleşmeye açık ürünleri tercih etmemek dileğiyle..

Şimdi sizlere ücretsiz bir ofis yazılımı tavsiyesi.. Open Office! Tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu. Yani kodları saklanmayan, isteyen herkesin yazılımda katkı sağlayabileceği bir ofis paketi. Microsoft ofisle aynı şeyleri yapabilen ama ücretsiz olan bu paketi kullanabilirsiniz. İster evinizde ister işyerinizde kullanabileceğiniz Open Office paketini kendi web sayfasından indirebilirsiniz. Ayrıca Türkiye sayfasında son bileşenler, işe yarayacak dosyaları da bulabilirsiniz.

Open Office Türkiye Sayfası Open Office İndirme Sayfası

Open Office ve açık kaynak yazılımları desteklediğiniz için teşekkürler..

Tavsiye Siteler

  • Eğitim Forumları
  • Yemek Tarifleri
  • Bilgi Deposu
  • Etkinlik Marketi
  • Hastalıklar