Büyük patlamaya yönelik olarak yapılmaya çalışılan yapay patlama ile Bigbang (büyük patlama) anlaşılmaya çalışılacak. Dünya çapında yüzlerce, hatta binlerce bilimadamı katılıyor bu büyük deneye.. Türkiye'den de bir ekip bu çalışmalarda ülkemizi temsil ediyor.


Bu patlama ile dünyanın oluşumuna benzer ortam yaratılarak yaşam öncesi ve oluşuma yönelik sırlar aydınlatılmaya çalışılacak. Eğer büyük bilgilere ulaşılabilirse bu teknolojik anlamda alınan yolda hızlanma anlamına gelecek..


Tamam! Deney güzel. Hatta katılmak da güzel Türkiye olarak..! Ama "Türkiye bu deneyin neresinde?" Merak ettiğim(iz) soru bu bence.. Yani gerçekten CERN'de kurucu olan oniki kadar ülkenin yanında Türkiye'nin yeri nedir? Maalesef "pek birşey değildir" bence.. Sadece gözlemci olacağız. Yani olayın içinde hissetmeliyiz kendimizi. Ama sadece hissetmeliyiz..!


Sonuç olarak bilim güzel, bilimsel çalışmalarımız güzel, kendi kendine birşeyler yapmaya çalışan bilim insanlarımız daha da güzel.. Umarım yıllar sonra bu eğitim kısırlığını, başarısız üniversitelerimizi, sözde bilimadamı yetiştiren fen - edebiyat fakültelerimizi ve hiçbir şeyden anlamayan bürokratlarımızı değiştirebiliriz...

Tavsiye Siteler

  • Eğitim Forumları
  • Yemek Tarifleri
  • Bilgi Deposu
  • Etkinlik Marketi
  • Hastalıklar