Bilişim dünyası içinde olan insanlar mutlaka yakın çevrelerindeki insanların bilgisayar ve internet sorunlarına çözüm üretmek durumundalar. Hal böyle olunca çok bilgisi olmayan insanların nasıl önceliklere sahip olduklarını görme fırsatımız oluyor. Öncelik derken amacım bilgisayar masada kurulu ise kullanıcı tarafından neler önemlidir demek istiyorum açıkcası.


Mesela ben çoğu kişide güvenliğin çok ön plana alındığını görmedim. Tamam bazıları önce güvenlik diyor ve ücretsizinden de talep etse "bir virüs programı kurar mısın?" diyorlar. Fakat bazıları var ki belki bir yıla yakın olmuş ama antivirüs veya benzeri bir program kurmamış... Böyle olunca virüs programı kurmak ve güncellemeden sonra tarama yapmak mevcut dosyaları çöpe atmak oluyor. Gel de anlat kullanıcıya tabi... Antivirüs diye ad-aware tarzı bir anti spy programı kurup güvenlik olayını hallettiğini sananlar ise ayrı bir mesele.


Bunun için özetliyelim olayı..


* Mutlaka bir antivirüs programı kullanın. ( Norton, Avast, Kaypersky, Nod32, McAfee, Antivir, AVG, Panda gibi..)

* Eğer imkanınız varsa bir adette spy, trojan önleyici kurun. (Ad-Aware, Trojan Remover, SpyBot-Search & Destroy gibi..)

* Artı imkanınız varsa bir adette firewall (güvenlik duvarı) programı kurunuz. (Zone Alarm gibi...)


Yukarıdakilerin hepsi olmasa da en azından bir tane antivirüs programı kullanınız. Ücretli seçenekler yanında ücretsiz seçeneklerinizde vardır.


Ücretsiz Antivirüs Programları;



  1. AVG Antivirüs

  2. Avast Antivirüs

  3. Antivir Antivirüs

*bunların ücretli sürümleri de vardır..


Ücretli Antivirüs Programları;



  1. Norton Antivirüs ve Firewall

  2. Kaspersky Antivirüs ve Firewall

  3. McAfee Antivirüs ve Firewall

  4. Nod32 Antivirüs ve Firewall

  5. Panda Antivirüs ve Firewall

Bunlar kaliteli olan ücretli antivirüs programlarıdır.


* Hangi programı kullanırsanız kullanın güncellemeleri (update) indirmeyi unutmayın. Güncel olmayan bir güvenlik programı kendini bile koruyamaz.

Bir çok kişi flash içindeki get url komutunu uygularken benim karşılaştığım sorunlar karşılaşıyor tahminimce. Bu kullanılan flash programının farklı sürümlerinden kaynaklanıyor sanırım.


Çünkü bazı kişiler bu konuda sorun yaşamazken, yani actions kısmından seçim yaparak bu işi gerçekleştirirken bazıları bu işleme rağmen komutun uygulanamadığını görür. Ben ise araştırmalarım sonunda aşağıdaki kod ile bu sorunu çözdüm.

Aşağıdaki kodu banner veya diğer bir obje seçiliyken actions paneline kopyala yapıştır yapmanız yeterlidir. Site adresini veya dosya adresini kendi adresiniz ile değiştirmeniz gerektiğini söylememe zaten gerek yok değil mi ;)

on (release) {

getURL (http://fincanbey.blogspot.com, "_self"); }


Flashta GetURL sorununun çözümü bir kaç denemeden sonra ezberlenecek bir komut belki ama ben hala unutuyorum. O bakımdan bir kenara not almanız iyi olacaktır. En azından yer imlerine eklenilebilir.



Format Factory
Ücretsiz Dosya Dönüştürücü



Dosyalar arası format dönüştürü bir program.
Tamamen ücretsiz ve oldukça da kullanışlı bir program.


+ Video dosyalarını dönüştürür.
+ Müzik dosyalarını dönüştürür.
+ Resim dosyalarını dönüştürür.

+ Çoklu dil desteği
+ Ücretsiz
+ Başka programlarla uğraşmanıza gerek yok ;)

Aşağıdaki dilleri destekliyor :)

English, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Russian, Portuguese, Spanish, Traditional Spanish, Japanese, Italian, French, German, Türkçe, Romania, Dutch,

All to MP4/3GP/MPG/AVI/WMV/FLV/SWF.
All to MP3/OGG/WMA/M4A/WAV.
All to JPG/BMP/PNG/TIF/ICO/....
Rip DVD to video file

Format Factory File Convertor





Açık kaynaklı programlardan oluşan bu DVD'yi web sitesinden indirebilirsiniz. Ücretsiz ve açık kaynaklı programların güncellenen sürümleri, eklenen programlar vb gibi bilgileri sitesinde bulabilirsiniz. Oyunlar, işe yarar programlar, (ücretsiz) open office paketi, linux sürümleri gibi içeriğiyle sizlerin indirmesini bekliyor. DVD'yi iso formatıyla DVD yazıcınızdan yazdırabilirsiniz..

DVD-History sayfasından DVD içeriğindeki değişmeleri görebilirsiniz. Opensource-DVD 10.0 sayfasından da bu sürümdeki (390 adet) program arşivini görebilirsiniz.

Desteklemek istiyorsanız bu sayfadan sayfanıza eklemek istediğiniz banner kodlarını alabilirsiniz.

INGOO IN-T500
FM RADYO
TELEVİZYON
DAHİLİ HOPARLÖR
2.8" EKRAN
SES KAYIT
MP3/MP4 PLAYER
TÜRKÇE MENÜ
MiCRO SD KART GİRİŞLİ


Bir arkadaşımda gördüğüm ve beğendiğim (; ben aldırdım ama çaktırmayın ;)televizyonlu mp4 çaları tanıtmak istiyorum. Tanıtmak için diğer sebebim ise ilgili firma yetkilisinin canayakın tavrıdır.

Zaten kendisini donanımhaber forumlarından da biliyorum. Ürünü satmakla kalmadığını defalarca gördüm.

Ürünleri Çin menşeili olsa da kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Fiyat ve performans açısından bir çok Çin ürününden daha iyi. Zaten bu fiyata bu ürünleri bulmak zor. Aynı kalite daha yükse fiyata satılıyor piyasada..

Ürünü incelemek isteyenler hepsiburada.com'un bu sayfasından inceleyebilirler. Üreticinin sayfası ise burası.

Televizyonlu model için şunu söylemek isterim: TV çekim gücü bulunduğunuz yere göre değişir. Bilginize...

Tavsiye Siteler

  • Eğitim Forumları
  • Yemek Tarifleri
  • Bilgi Deposu
  • Etkinlik Marketi
  • Hastalıklar