İnternette yer alan yeni haberlerden yola çıkarak yakında flash formatında hazırlanmış ve arama motorlarınca taranamayan site içeriklerinin geliştirmeler ile artık taranabilir hale getirilebileceğini söylebiliriz.

Google, arama işlevini sağlamak amacıyla arama sorgumuz sonucunda bize sonuçlar çağırır. Bu sonuçlar taranan internet sitelerinden getirilir. Örümcekler bilgi toplamak amacıyla bütün hemen hemen bütün siteleri gezer ve indekslerler (index). Ancak bir sitenin tüm sayfalarının indexlenmesi için google standartlarına uyumlu sayfalara sahip olması gerekir.

Mesela dinamik web programlama dilleri (asp, php vb..) ile yazılan sayfalar daha zor indexlenirler. Buna karşılık html dili ile yazılan bir sayfa ise kanının son damlasına kadar taranacaktır. Daha da kötüsü ise flashla hazırlanan sitelerdir. Google flash içeriği taramayı bugüne kadar başaramamıştı. Flash tasarımlar son derece güzel, estetik ve kullanışlı olabilirler ama arama motoru uyumu sözkonusu olunca bir çok site sahibi diğer dilleri tercih etmek zorunda kaldı.

Belki adobe ve google amcalar bu sorunu çözebilirlerse yepyeni bir sayfa açılacak demektir.

0 yorum

Tavsiye Siteler

  • Eğitim Forumları
  • Yemek Tarifleri
  • Bilgi Deposu
  • Etkinlik Marketi
  • Hastalıklar