Bilişim dünyası içinde olan insanlar mutlaka yakın çevrelerindeki insanların bilgisayar ve internet sorunlarına çözüm üretmek durumundalar. Hal böyle olunca çok bilgisi olmayan insanların nasıl önceliklere sahip olduklarını görme fırsatımız oluyor. Öncelik derken amacım bilgisayar masada kurulu ise kullanıcı tarafından neler önemlidir demek istiyorum açıkcası.


Mesela ben çoğu kişide güvenliğin çok ön plana alındığını görmedim. Tamam bazıları önce güvenlik diyor ve ücretsizinden de talep etse "bir virüs programı kurar mısın?" diyorlar. Fakat bazıları var ki belki bir yıla yakın olmuş ama antivirüs veya benzeri bir program kurmamış... Böyle olunca virüs programı kurmak ve güncellemeden sonra tarama yapmak mevcut dosyaları çöpe atmak oluyor. Gel de anlat kullanıcıya tabi... Antivirüs diye ad-aware tarzı bir anti spy programı kurup güvenlik olayını hallettiğini sananlar ise ayrı bir mesele.


Bunun için özetliyelim olayı..


* Mutlaka bir antivirüs programı kullanın. ( Norton, Avast, Kaypersky, Nod32, McAfee, Antivir, AVG, Panda gibi..)

* Eğer imkanınız varsa bir adette spy, trojan önleyici kurun. (Ad-Aware, Trojan Remover, SpyBot-Search & Destroy gibi..)

* Artı imkanınız varsa bir adette firewall (güvenlik duvarı) programı kurunuz. (Zone Alarm gibi...)


Yukarıdakilerin hepsi olmasa da en azından bir tane antivirüs programı kullanınız. Ücretli seçenekler yanında ücretsiz seçeneklerinizde vardır.


Ücretsiz Antivirüs Programları;



  1. AVG Antivirüs

  2. Avast Antivirüs

  3. Antivir Antivirüs

*bunların ücretli sürümleri de vardır..


Ücretli Antivirüs Programları;



  1. Norton Antivirüs ve Firewall

  2. Kaspersky Antivirüs ve Firewall

  3. McAfee Antivirüs ve Firewall

  4. Nod32 Antivirüs ve Firewall

  5. Panda Antivirüs ve Firewall

Bunlar kaliteli olan ücretli antivirüs programlarıdır.


* Hangi programı kullanırsanız kullanın güncellemeleri (update) indirmeyi unutmayın. Güncel olmayan bir güvenlik programı kendini bile koruyamaz.

0 yorum

Tavsiye Siteler

  • Eğitim Forumları
  • Yemek Tarifleri
  • Bilgi Deposu
  • Etkinlik Marketi
  • Hastalıklar