Bir birey olarak kendi düşünce dünyanızı düşünün.
Düşüncelerinizin yüzde kaçı sadece kendi çıkarımlarınız.
Yani hangilerini başkalarından tamamen etkilenmeden bir süzgeçten geçirip de benimsediniz.
Hangilerini sorgulamalar ile mantığınız yanında vicdanınızla oluşturdunuz.

Ermeni Meselesine bakış da bu anlamda böyle bence.
İnsanlar otomatikleşmişler. Bildikleri bir solcu karşıysa kişiler de karşı çıkarlar. Beğendikleri bir sağcı karşıysa onlar da karşı çıkarlar. Kendi vicdanları ve mantıkları devrede değildir o an.

Ben düşünüyorum! Bence insanlar ölmemeliydi. İnsanlar derken hangi insanlar değil mi? Akla bu soru geliyor. Ama bu yanlış.

Hangi insan olursa olsun ölmemeli. Ne Kürtler, ne Ermeniler ne de Türkler ölmemeli.

Ama öldüler! Türkler, öldürüldü! Ermeniler, öldürüldü! Kürtler, öldürüldü!
Öldüler de öldüler. Yaşanan acıları ancak yaşayanlar bilirler. Yanlış politikalar, art niyetler, ırkçılık, savaş psiklolijisi, ihanet derken neler neler yaşandı.

Eğer bizim aydınlarımız özür diliyorlarsa onlar da özür dilemeliler mutlaka. Ermeni komitacılar ve çeteleri yüzünden Ermeni Toplumu tastamam suçlanamaz.

Zamanında karşılıklı öldürmeler yaşanmıştır. Ama en son tehcir ile beraber Ermeniler çok büyük acılar yaşamışlardır, doğrudur. Yolda güvenlikleri sağlanamamıştır. Binlerce ölü vermişlerdir. Geride kalan Ermeni kızlarına kimi Anadolu insanı el koymuş kimileri de sahip çıkıp evlat edinmiştir. Anadolu bu tarz yüzlerce gerçek hikayelerle doludur. Bir olayı en iyi kim bilir? Yaşayan bilir tabi ki....

Her taraftan insanlar öldürülmüştür.
Ben bir aydın değilim. Ben normal bir Türk vatandaşı olarak kendi vicadnımla Özür Diliyorum! Ama karşı taraftan da bir özür bekliyorum.

Amaç burada Türk tarafını yaralamak olmamalı, amaç barış olmalı.. Ermeni halkı terörü, isyanı istemese de desteklemiştir, istihbarat yardımı yapmıştır. Böyle olunce tehcir kaçınılmaz olmuştur. Doğu illeri Kürtler'in yardımı ile korunabilmiştir. Ama bugün de aynı sorunlar Kürtler ile yaşanmaktadır. Yakında Kürt Tehcir'i olabilir mi acaba?

Milliyetçiler istedikleri kadar hakaret etsinler özürcülere, istedikleri kadar saldırsınlar. Önemli olan insanlıktır.. Milliyetçiliğin aşırısı zaten insan ayırmaktır, ırkçılıktır. İnsan ayıran zaten anlayamaz. Anlama kapasitesi yoktur.

Barış hemen şimdi..!

0 yorum

Tavsiye Siteler

  • Eğitim Forumları
  • Yemek Tarifleri
  • Bilgi Deposu
  • Etkinlik Marketi
  • Hastalıklar