CNN Türk'te Türkiye'nin önde gelen gazetecilerinden birisi olan Taha Akyol'un hazırlayıp sunduğu Ermeniler ve Türkler üzerine güzel bir belgesel filmi var. Haberi olmayanlar mutlaka izlemeli. Mutlaka derken konuyu takip edenler izleyebilir tabi ki..

Taha Akyol, milliyetçi bir isim hatırladığım kadarıyla. Yani sol kesimden gelmediğine eminim. Ama çekmiş olduğu belgeselde olaylara tarafsız yaklaştığını (yaklaşmaya çalıştığını belki de) görmek sevindirici. Kendisini takdir ediyorum.

Belgeselin adı "Ortak Acı 1915, Türkler ve Ermeniler"..

Ermeniler, Türkler ve 1915 yılı. Yani isim çok hoşuma gitti. Jenerikteki müzik "Sarı Gelin". Sarı Gelin müziği bile anlayana neler neler anlatıyor. Kalp gözü açık olan herkes o melodiler ile beraber gözünde yıllardır bölgede yaşanan acıları hissedebilir diye düşünüyorum. Türkler, Kürtler ve Ermeniler.. Kimler gelmiş, kimler geçmiş, kimler kimler can vermiş siyasi oyunlar ve cehalet uğruna. Yazık değil mi peki?

Uzun lafın kısası; güzel bir belgesel olmuş, bölümler halinde yayınlanıyor. İzlemeniz tavsiye edilir. Ermeni Meselesi ile ilgilenenler izlemeli diyorum ama tarihini bilmesi gereken bir gençlik de var sonuçta. Herkes bilmeli gerçekleri ve yaşanan acıları..


Not:Belgeselin ikinci bölümü 19 Aralık Cuma günü saat 22.00’de CNN TÜRK'te..

0 yorum

Tavsiye Siteler

  • Eğitim Forumları
  • Yemek Tarifleri
  • Bilgi Deposu
  • Etkinlik Marketi
  • Hastalıklar